بازی، زمینه‌ساز پرورش استدلال منطقی بچه‌هاست

بازی تفکر کودک است و از آنجایی‌که هدف از تربیت و یادگیری در پيش دبستان آماده‌سازی نوآموز برای رفتن به مدرسه است، مربی با انجام بازی‌ها و تمرینات مناسب به پرورش استدلال منطقی پرداخته و موجب شکوفا شدن استعدادهای ذهنی که اساس توانایی تفکر است در کودک می‌شود.

مهناز صادقی دانشجوی دکتری مدیریت آموزشی و مدیر و مؤسس پیش دبستانی غیردولتی فردای روشن در منطقه اسلامشهر با بیان این نکته گفت: “تقویت حواس پنجگانه نوآموزان از طریق بازی، یکی از وظایف مهم مربی است. مربی می‌بایست در آموزش خود توجه به جزییات و کشف دنیای درون و بیرون را با استفاده از حس‌ها به بچه‌ها آموزش دهد و انجام مهارت‌های حرکتی می‌بایست در دستور کار همه مربیان باشد.”

این مدرس دانشگاه فرهنگیان در خصوص یکی از ویژگی‌های به ظاهر پنهان بازی، دادن توانایی حل مسئله به کودکان برای یافتن راه حل‌ها در چالش‌ها و مشکلات نیز افزود: “انجام بازی تغییر در یکی از وسایل موجود در کلاس و بعد راهنمایی کردن برای پیدا کردن آن تغییر، می‌تواند توانایی حل مسئله در نوآموزان را بالا ببرد یا بازی حدس زدن حیوانات یا میوه‌ها با دادن نشانی ظاهری آن، به کودکان در این امر کمک کند.”

وی در پایان این گفتگو در پاسخ به این پرسش که بچه‌ها گاهی به دلیل علاقه‌مند شدن به یک بازی آن را تکرار و تمرین می‌کنند. آیا این تکرار و تمرین می‌تواند یک سری از مفاهیم به ویژه در حوزه تربیت و یادگیری را به آنان بیاموزد تا در زندگی به‌کار بگیرند نیز گفت: “انجام هر بازی منجر به بروز یک‌سری واکنش‌ها و رفتارها در موقعیت‌های گوناگون می‌شود. لذا این رفتارها متفاوت بوده و قابل پیش‌بینی و تکراری نیست. بنابراین علاقه‌مند شدن به یک بازی به دلیل حس خوبی است که از انجام آن به‌جا مانده و می‌تواند  آموزنده باشد.”

دیدگاهی بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * علامت گذاری شده اند