کودکان ۴ تا ۶ ساله به شدت تحت تأثیر رفتارها و الگوهای والدینی قرار دارند و در بسیاری از جنبههای زندگی خود را از آنها تقلید میکنند.
کودکان از والدین خود یاد میگیرند که چگونه با دیگران تعامل کنند. رفتارهایی مانند احترام، ادب و نحوه برخورد با دیگران در موقعیتهای اجتماعی را به طور مستقیم از والدین تقلید میکنند. نحوه صحبت کردن، انتخاب کلمات و عادات گفتاری والدین به سرعت توسط کودک تقلید میشود. این موارد شامل الگوهای گفتاری، اصطلاحات خاص و نحوه بیان احساسات است.
الگوهای غذایی و ترجیحات والدین در غذا خوردن میتواند تأثیر زیادی بر عادات غذایی کودک داشته باشد. کودک ممکن است غذاهایی را که والدینش میخورند را انتخاب کند و به همان شیوه غذا بخورد. همچنین نحوه مدیریت احساسات و واکنش به موقعیتهای استرسزا یا احساسی و عاطفی توسط والدین به کودکان نشان داده میشود. کودکان ممکن است از والدین تقلید کنند که چگونه احساسات خود را بیان کنند یا با موقعیتهای احساسی برخورد کنند.
والدین به عنوان الگوهای اصلی در انتقال ارزشها و اصول اخلاقی به کودک عمل میکنند. کودک ممکن است رفتارهایی مانند صداقت، همدلی و محبت را از والدین خود یاد بگیرد و در رفتارهای خود به کار ببندد. کودک ممکن است از والدین در انتخاب فعالیتهای تفریحی و علاقمندیهای خود تقلید کند؛ مثل کتاب خواندن، تماشای تلویزیون یا شرکت در فعالیتهای ورزشی.
در کل کودکان در این سنین به شدت تحت تأثیر الگوی والدین هستند که در شکلگیری شخصیت و عادت آنها نقش مهمی را ایفا میکند.
(1) دیدگاه
سارا
عالی،سپاسگزارم