یک مربی موفق کسی است که میداند راه برقراری ارتباط با هر کودک در کلاس او میتواند با دیگر کودکانمتفاوت باشد و به همین دلیل باید نسبت به شیوههای ارتباطی تسلط کامل و کافی داشته باشد.
عاطفه عموزاد خلیلی، مربی و مدیر مؤسس در شهرستان ملارد در خصوص راههای برقراری ارتباط با کودکان معتقد است: “ما مربیان در ابتدای سال و ماههای نخست ابتدا باید به درستی هر کودکی را شناسایی کرده و ویژگیهای شخصیتی و خصوصیت اخلاقی بچهها آشنا شده تا بتوانیم در طول سال با آنان ارتباط لازم را برقرار کنیم.”
وی که کارشناسی ارشد روانشناسی دارد در این باره به تجربههای شخصی خود اشاره کرده و میافزاید: “من قبل از هر چیز با والدین بچهها صحبت میکنم و به آنان میگویم باید به من فرصت بدهید تا فرزندتان را به درستی بشناسم تا بتوانم در امر تربیت و یادگیری او موفق بشوم.”
او تأکید میکند: “من تمام سعی خودم را میکنم تا کلاس خودم را با یک روش برای همه کودکان پیش نبرده و با هر کسی برابر ویژگیهای خودش ارتباط بگیرم. زیرا یک کودک از طریق ارتباط کلامی با شما رفاقت میکند در حالی که کودک بعدی از راه چشمی و نگاه با مربی رابطه بهتری دارد. کودک سوم هم از طریق ناز و نوازش، مربی را پذیرا میشود. اما این ما هستیم که باید شیوههای مختلف ارتباطی را بلد باشیم و آنها را در کودکان شناسایی کرده و به کار بگیریم. زیرا یک روش برای کل یک کلاس جواب نمیدهد.”
خلیلی که از ۱۰ سال تجربه کار برخوردار است، برگزاری کارگاههای توانمندسازی و دورههای آموزشی را برای مربیان امری ضروری دانسته و میافزاید: “در طول سال کارگاههای متعددی برگزار میشود و ما باید برای کسب تجربه بیشتر در این جلسات شرکت کنیم و این تصور را از خودمان دور سازیم که برای مثال من سالهاست سابقه دارم و دیگر نیازی به شرکت در این کلاسها را ندارم. در دنیای امروز و پیشرفتهایی که هر روز صورت میگیرد ما هم باید خودمان را بروزرسانی کنیم. زیرا کار با کودکان امروز بسیار سخت و دشوار است و مربیان باید با آخرین روشها و دستاوردها آشنایی کامل داشته باشند.”
او همچنین در خصوص خانواده کودکان یادآور شد: “این روزها بسیاری از خانوادهها تک فرزند هستند و بسیار نگران فعالیتهایی هستند که در پیش دبستان و یا در مدرسه انجام میشود. لذا ما باید به موضوع تربیت، یادگیری و مهارتهای زندگی در کودکان توجه لازم را داشته باشیم.”
این مربی روانشناس در پایان اهمیت وجود کتاب برای والدین در حوزه فعالیتهای پیش دبستان را یادآور شد و تأکید کرد: “وجود یک کتاب و راهنما برای والدین کودکان پیش دبستان علاوه بر اینکه اطلاعات لازم را به خانوادهها میدهد، به مربی نیز کمک میکند تا بتواند به اهداف خود در مسیر تربیت و یادگیری بهتر و بیشتر نزدیک شود.”