هدف از فعالیتهای مداد کاغذی تثبیت آموزشهای شفاهی، نحوه صحیح به دست گرفتن مداد، نحوه صحیح رنگ آمیزی، آشنایی با مفاهیم فضایی چپ، راست، بالا، پایین، تقویت ماهیچههای ظریف انگشتان، هماهنگی چشم و دست تقویت مهارتهای جسمی وحرکتی است.
اسما افضلی، مربی پیش دبستان با بیش از ۱۰ سال سابقه و تجربه کار با کودکان با بیان این مطلب درباره اهمیت فعالیتهای مداد کاغذی گفت: “فعالیتهای مداد کاغذی فقط محدود به نقاشی و خط خطی کردن روی کاغذ نمیشود و مربیان عزیز میدانند که مچاله کردن، قیچی کردن، خرد کردن کاغذ با دست برتر جهت دست ورزی، به حرکت درآوردن کاغذ برای شنیدن صدای آن و ایجاد صدای باران جهت تقویت حس شنوایی و قدرت تشخیص، نقطه گذاری، ساخت اوریگامی و پررنگ کردن نقطه چینها جهت هماهنگی چشم و دست (فراستیک) نیز میشود.”
او که کارشناس روانشناسی است و در مجتمع آموزشی دخترانه سما شهر شیراز فعالیت میکند درباره چگونه ارتباط گرفتن نوآموزان با این فعالیت افزود: “در پیش دبستانی فعالیتهای مداد کاغذی شامل خلاقیت، آواورزی، علوم، لوحه نویسی، مهارتهای زندگی، ریاضی و کاردستی میباشد. برای آموزش نوآموزان در ابتدا باید بدانیم در هر زمینه میزان دانش و آگاهی نوآموز در چه حد و اندازهای است، آنگاه در حد توان خودش با روشهای مختلف آموزشی میزان اطلاعات نوآموزان را ارتقا دهیم.”
این مربی که تجربه کار با کودکان در پيش دبستانهای دیگر را نیز دارد معتقد است: “فعالیت مداد کاغذی در صورتی که فقط به صورت رنگ آمیزی با مداد رنگی باشد باعث دلزدگی نوآموزان میشود. برای همین باید از روشهای خلاقانه استفاده کرد تا نوآموزان ترغیب شوند. برای مثال مربی باید بداند که نوآموزان استفاده از رنگ انگشتی و ماژیک را به دلیل سریعتر به نتیجه رسیدن رنگآمیزی بسیار دوست دارند.”
وی تأکید کرد: “کاغذهای رنگی جذابیت بیشتری برای نوآموزان دارند و بخاطر نازک بودنشان برای فعالیتهای خلاقانه مانند اوریگامی، مچاله کردن و کاردستی اغلب مورد استفاده قرار می گیرند.”
اسما افضلی در پایان تأکید کرد: “در پیش دبستانی، ما انواع خط را به نوآموزان یاد میدهیم. در بسیاری از موارد که تصاویر بزرگ هستند میتوانیم برای رنگ آمیزی از نقطه گذاری، خط خوابیده، خط کج، خط ایستاده، خط شکسته، خط خمیده و از پاستل به جای مداد رنگی استفاده کنیم.”