قصه در ذات خویش این قدرت را دارد که به عنوان یک تکنولوژی آن هم در دنیای امروز که موبایل و تبلت بچههای ما را احاطه کرده است، در حوزه یاددهی، تربیت و یادگیری همچنان معنادار باشد.
“مااوریسیو پاتینو اسودو”، قصهگوی اهل کشور کلمبیا و تحصیل کرده رشته ارتباطات رسانهای، با بیان این مطلب گفت: ️”قصه زمانی به عنوان ابزاری در مسیر تربیت و یادگیری اثرگذار است که مخاطب با تمام وجودش شنونده باشد و مربی با تمام احساس و حس درونی خود در صدد انتقال پیام به شکل قصه باشد. اگر این دو هم زمان اتفاق بیفتند، به نتیجه مطلوب می رسیم.”
این قصهگوی بینالمللی در باره شیوه کار خودش اضافه کرد: “هنگامی که افراد با قصه ارتباط میگرفتند و پیام را به طور کامل درک میکردند، به سراغ موضوع اصلی میرفتیم و آن را مطرح میساختیم. بدین معنا که اگر قرار باشد در حوزه موردنظر به نتیجه برسیم، باید چه کار کرد؟ اینجا بود که مخاطب به خاطر شباهت داستان با هدف، خودش راه حل را بیان میکرد و مسیر حرکت برایش مشخص بود.”
او معتقد است قصه فقط برای کودکان نیست و از این ابزار میتوان در زمینههای مختلف بهره گرفت. این تحصیل کرده رشته ارتباطات رسانهای در همین رابطه افزود: “زمانی یکی از بانکهای کشور کلمبیا قرار بود سلسله آموزشهایی را به کارکنان خود بدهد. از ما دعوت شد این برنامه را در قالب قصهگویی اجرا کنیم. من برای انجام این آموزش داستانی طراحی کردم که در آن یک ایهام وجود داشت و این ایهام همانا نقطه اوج کار و هدف آموزش ما بود. در اجرای برنامهها به جای آنکه هدف دوره آموزشی را مستقیم گویی کنیم، بر اساس برنامه بانک، داستانی طراحی کردیم و نقطه اوج آموزش را به صورت ایهام و معما درون آن قرار دادیم تا مخاطبان خود به کشف آن بپردازند. لذا من معتقدم از طریق قصه و قصهگویی کارهای بسیاری میتوان انجام داد که شاید در نگاه اول همهی ابعاد این فعالیت جالب و جذاب را نتوان شناخت.”