نمایش خلاق یک روند علمی و گروهی کار با کودک است که در آن مربی، با تشخیص تواناییها و نیازهای کودکان و با کمک خودشان، مفهومی را در قالب نمایش و بهصورت غیرمستقیم آموزش میدهد.
زهرا امیراحمدی، فوق دیپلم تربیت مربی با بیش از ۱۰ سال تجربه کار با کودکان معتقد است: “از آنجا که این فعالیت نیمه ساختارمند است و فقط بر فرایند تمرکز دارد، من اول با عروسک دستی یک قصه را از زبان کودک برای بچهها میگویم و طوری نقش ایفا میکنم که قصه به واقعیت نزدیک بشود و بچهها با علاقه به آن توجه کنند.”
او در ادامه در پاسخ به این پرسش که یک مربی چطور میتواند کاری کند که بچهها در نمایش خلاق، تجربههای خودشان را ارائه دهند میگوید: “باید به کودک اجازه بدهیم با هر زبانی و با هر خلاقیتی که دارد، یک قصه برای دوستانش اجرا کند. این کار باعث میشود کودکانی که اعتمادبه نفس پایینی دارند، از این طریق بتوانند به خودشان متکی شوند.”
او در ادامه تأکید کرد: “یک مربی میتواند در نمایش خلاق از توانایی بچهها در همکاری با هم برای اجرای یک فعالیت استفاده کند. من در این زمینه اول سعی میکنم تا کودکان چند نفری نمایش را اجرا کنند. بعد که بچهها با نمایش خلاق آشنا شدند، از آنها میخواهم تا هر کدام به تنهایی در مورد یک موضوع که مورد علاقه خودشان است، نمایش خلاق بازی کنند.”
زهرا امیراحمدی در پایان یاداوری کرد: “در چهار کتاب مربوط به بسته “من میدانم من میتوانم” فعالیتهای متنوعی دیده شده است. برخی مفاهیم انتزاعی را از طریق نمایش خلاق هم میتوان به بچهها یاد بدهیم. برای مثال در مورد احساسات یک بار از یک آتشنشان دعوت کردم تا به کلاس ما بیاید و در مورد آن با بچهها صحبت کنیم و آنها هم پرسشهایی را مطرح و پاسخ دریافت کنند. این برنامه فرصتی شد تا بچهها در مورد احساساتی مانند، ترس، خطر، شجاعت و مانند آن در این کار به پرسش و پاسخ بپردازند.”