هنر “تا زدن کاغذ”، دست‌ورزی را لذت‌بخش می‌کند

هنر “تا زدن کاغذ” یا همان اوریگامی نوعی مهارت است که در کلاس‌های پیش دبستانی می‌توان از آن به عنوان دست‌ورزی برای کودکان استفاده کرد و چون بچه‌ها این فعالیت را خودشان انجام می‌دهند از آن لذت می‌برند.

هانیه ریحانی مربی پیش‌دبستانی که مدرک کارشناسی مدیریت نیز دارد در خصوص هنر “تا زدن کاغذ” با بیان این مطلب گفت: “اوریگامی یک هنر بسیار پیچیده و سخت هست، اما یک مربی باتجربه، توانا و کاربلد در این زمینه به خوبی می‌داند که برای کودک پنج یا شش ساله باید از ساده‌ترین و کم “تا” ترین شکل‌ها مانند درست کردن یک بادبزن باید شروع کند. اگر ما بخواهیم در ابتدا با ساختن شکل یک قورباغه یا پرنده آغاز کنیم، به یقین مسیر را اشتباه رفته‌ایم. زیرا درست کردن یک شکل سخت نمی‌تواند هیچگونه علاقه‌ای در کودکان به وجود بیاورد.”

او در ادامه گفت: “ما در کلاس کاغذ مربع شکل به بچه‌ها می‌دهيم و خودمان یک نمونه در دست می‌گیریم و با بچه‌ها قدم به قدم تا می‌زنیم که با یکی یا دو تا “تا” شکل مورد نظر درست شود. اگر‌ در مرتبه‌های اول و دوم نتوانست، باید با او همراه شد و به کودک کمک کنیم تا با دستان خودش این کار را انجام بدهد و از ساخت این کاردستی احساس لذت کند. تا آنجا که من در این زمینه تجربه کردم، بیشتر بچه ها از پس این کار بر آمده و در پایان کار احساس لذت و موفقیت دارند.”

این مربی که در یکی از مراکز پیش دبستان زیرمجموعه وزارت دفاع فعالیت دارد درباره این نکته که بچه‌ها اصولاً صبر و حوصله زیادی ندارند و سریع دوست دارند به نتیجه برسند در حالی که ساخت اوریگامی نیازمند صبر و حوصله است افزود: “با توجه به چیزی که من در کلاس مشاهده کردم بچه‌ها خیلی این فعالیت را دوست دارند و از آن استقبال می‌کنند. زیرا این فعالیتی است که خودشان آن را آغاز و به نتیجه می‌رسانند و لذا برایشان لذت‌بخش است. البته ما باید شکل‌هایی را انتخاب کنیم که نیاز به تازدن‌های متعدد بر روی هم نداشته باشد.”

هانیه ریحانی در پایان تأکید کرد: “از نظر من کاردستی‌هایی مثل اوریگامی و سایر موارد مشابه، ذهن بچه را باز می‌کند و تأثیر به سزایی در مهارت دست‌ورزی آنان دارد و لذا مربیان نباید در کلاس‌های خودشان از آن غافل شوند.”

دیدگاهی بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * علامت گذاری شده اند