وقتی یک مرکز تخصصی به طور مرتب و مستمر ویراست جدید از تولید کتاب و محصولات خود ارائه میدهد به معنای این است که با مخاطبش در ارتباط است.
محمد ناصری نویسنده و دبیر بسته تربیت و یادگیری “من میدانم من میتوانم” در کارگاه توانمندسازی مربیان شهرستان نجفآباد استان اصفهان با بیان این مطلب گفت: “اگر جایی ارتباطی با مخاطب خودش نداشته باشد، بنابراین میگوید ما این کتاب را چاپ کردیم و دیگر کار تمام است و چرا باید برای سال بعد دوباره تغییرات داشته باشیم. چون این تغییرات به همین راحتی نیست. گاهی برای تغییر بخشی از کتاب باید کلی هزینه کرد و یک سری کارها را در وزارت ارشاد دنبال کنیم تا کار نهایی شود. ولی وقتی یک مرکزی پویا باشد، این اتفاق یعنی تغییرات انجام میشود. ما خوشحالیم که اتفاقات رو به جلو و رو به رشد داشتهایم.”
عضو شورای همفکری و برنامهریزی این بسته تربیت و یادگیری در ادامه افزود: “به این جهت این مجموعه، مجموعهای است که سه سال منتشر شده و در هر سه سال تغییراتی داشته است. این تغییرات از دو جا ناشی میشود. یکی اینکه ما یک ارتباط تعاملی با مخاطبین خودمان که مربیان باشند داشتیم و داریم و این ارتباط ادامهدار است. دوم اینکه نترسیدیم از اینکه سال اول وقتی کتاب ما رتبه اول شد، بخواهیم بگوییم که برای چی باید دنبال تغییرات باشیم. بنابراین ما دوباره کتاب را در سالهای بعد هم برای ارزیابی ارائه کردیم. ما در همین مسیر پیش رفتیم و خوشبختانه این موفقیت ادامه پیدا کرد.”
ناصری سپس یادآور شد: “حتی برخی از مؤلفین به من گفتند وقتی دو بار، اول شدهایم دیگر نیازی به این همه تغییرات نیست. در حالی که من معتقد بودم باید کتاب اگر نیاز هست دوباره بررسی شده و تغییرات لازم را اعمال کنیم و به همین دلیل برای بار سوم هم انتخاب و برگزیده شدیم.”
این نویسنده و مؤلف در ادامه یادآور شد: “ما معتقدیم هرچه جلوتر میرویم باید با فناوریهای روز در ارتباط باشیم، لذا صرفاً به چاپ یک کتاب بسنده نکردیم و علاوه بر کتاب به صورت کاغذی روی انواع فایلهای صوتی و تصویری و انیمیشن هم برای استفاده کودکان کار کردیم. یکی از ویژگیهای این بسته همانا چند رسانهای بودن آن است که حتماً باید شما از امکانات جدیدی که بچهها هم خیلی بیشتر از ما توقع دارند از آن استفاده کنید. یعنی حتماً فیلمها را باید نمایش بدهید و صوتها را باید پخش بکنید. حتماً شعرها و داستانها را باید پخش کنید. ضمن این که خودتان داستانها را میخوانید فایل آنها را هم برای بچهها پخش کنید.”
دبیر مجموعه ” من میدانم من میتوانم ” در خصوص اهمیت و نقش این تغییرات خطاب به مربیان حاضر در جلسه گفت: “ما در این زمینه سعی کردیم مشکلات را برطرف کنیم. از نگاه ما این کار یک مثلث با سه ضلع مهم نوآموزان، مربی و والدین است که همه ما در خدمت ضلع اصلی آن یعنی کودکان هستیم. ضلع نوآموز در واقع این بسته هست و این بسته ۴ تا کتاب دارد که شما با آن آشنایید. یعنی کتابهای “بدن من” ، “خانه من”، “شهر من” و “دنیای من” را می شناسید و الان که در آذر ماه هستیم اغلب به سراغ کتاب “خانه من” رفتهاید. این چهار تا کتاب شامل صفحاتی است که دستورزیهایی برای نوآموزان دارد. در کنار این کتابها چهار لوحه هم داریم که هر لوحه مربوط به یک کتاب میشود.”
ناصری سپس خطاب به حاضران مشتاق دانایی بیشتر در این حوزه گفت: “شاید این سؤال به ذهن شما برسد که چرا ما این تغییرات را در این مدت انجام دادیم؟ در پاسخ باید عرض کنم چون سال گذشته مربیان در اینجا به ما گفتند که مؤسس، این لوحهها را چاپ نمیکند و میگوید همین که در کتاب هست کفایت میکند و کار شما با همین تصویر راه می افتد. شما پیگیر بودید و برخی جاها هم خیلی کاری با چاپ لوحه نداشتند. اما به هر حال این لوحهها را روی پارچه در ابعاد بزرگ و رنگی چاپ و در اختیار کلاسها قرار دادیم. حال نکته اینجاست که چرا باید از این لوحهها استفاده کرد؟ چون شروع و آغاز کلاستان عمدتاً از روی لوحه هست که بچهها مشاهده کنند و وارد فضای کلاس شوند. برای مثال بچهها لوحه اعضای بدن را میبینند و هر کدام یکی یکی پای تابلو میآيند و برداشتهای خود از این تصاویر را مطرح میکنند. به این ترتیب بچهها را وارد بحث و گفتگو میکنیم. پس لوحهها جز مهمی از این بستهها بوده و هست و این در خدمت نوآموز است.”