کاردستی به کودکان قدرت اعتماد به نفس می‌دهد

زمانی که کودکان پروژه‌ای را از ابتدا تا انتها انجام می‌دهند و نتیجه کار خود را می‌بینند، احساس موفقیت به آنها دست می‌دهد. این حس  موفقیت باعث می‌شود که اعتماد به نفس‌شان تقویت شود و احساس کنند که قادر به انجام کارهای پیچیده هستند.

لیلا جمالی نوش‌آباد مسئول دوره ابتدایی مجتمع آموزشی حضرت جوادالائمه (ع) شهر یزد در گفتگویی با سایت مرکز تربیت و یادگیری کودک گفت: “زمانی که کودکان می‌توانند کاردستی خود را به دیگران نشان دهند، این امر باعث افزایش اعتماد به نفس اجتماعی آنها می‌شود. در نتیجه، آنها یاد می‌گیرند که از خلاقیت خود لذت ببرند و به توانایی‌هایشان باور پیدا کنند. کاردستی همچنین به کودکان این فرصت را می‌دهد که نظرات خود را بدون نگرانی از اشتباهات بیان کنند و این مسئله به افزایش احساس خود ارزشمندی آنها کمک می‌کند. بنابراین، کاردستی به عنوان ابزاری برای رشد احساسی و روانی کودکان، به آنها می‌آموزد که اشتباهات بخشی از یادگیری هستند و می‌توانند از آنها به نفع خود استفاده کنند.”

وی که از سال‌ها تجربه آموزش و مدیریت در پایه‌های مختلف ابتدایی برخوردار است در خصوص ارتباط بین کاردستی و نمایش خلاق برای نوآموزان یادآورشد: “تلفیق کاردستی و نمایش خلاق به کودکان این امکان را می‌دهد که با ساخت وسایل ساده و استفاده از آنها در نمایش، خلاقیت و تخیل خود را پرورش دهند. کاردستی مهارت‌های دست‌ورزی و هماهنگی چشم و دست را تقویت می‌کند و بازی‌های نمایشی به کودکان کمک می‌کند تا نقش‌های مختلف را ایفا کنند و احساسات خود را بیان کنند.”

او در ادامه افزود: “هم پوشانی دو فعالیت کاردستی و نمایش خلاق باعث تقویت اعتماد به نفس و مهارت‌های اجتماعی کودکان می‌شود. زیرا می‌توانند دستاوردهای خود را در برابر دیگران نشان دهند و از بازخوردهای گروهی بهره‌مند شوند. تلفیق کاردستی و نمایش خلاق به رشد شناختی، عاطفی و اجتماعی کودکان کمک می‌کند و به آنها این امکان را می‌دهد که در فضایی لذت بخش، مهارت‌های مختلف خود را تقویت کنند.”

جمالی که کارشناسی ارشد مدیریت و روانشناسی دارد سپس در همین ارتباط گفت: “مثلاً زمانی که کودکان ماسک می‌سازند، می‌توانند شخصیت‌های مختلفی را تصور کرده و داستان‌های خود را خلق کنند و در هنگام اجرای نمایش و ایفای نقش، ضمن تقویت حس همکاری با دیگر کودکان، می‌توانند احساسات خود را از طریق بازی و زبان بدن بیان کنند و درک بهتری از نقش‌های اجتماعی پیدا کنند.”

دیدگاهی بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * علامت گذاری شده اند