لوحه‌های پیش دبستانی، انگیزه خوب خواندن و نوشتن در مدرسه است

لوحه‌های تدارک دیده شده در بسته تربیت و یادگیری “من می‌دانم من می‌توانم”، از یک سو باعث تقویت حافظه کودکان و به خاطر سپردن تصاویر و موضوعات آن و از سوی دیگر سبب افزایش قدرت قصه‌گویی و خلاقیت نوآموزان می‌شود.

نسیبه بابلخانی مدیر و مربی پیش دبستان در نجف‌آباد استان اصفهان با بیان این نکته در اهمیت لوحه‌ها گفت: “تصاویر، ماندگاری بالایی در ذهن دارد و کودک با دیدن هر تصویر در زمان‌های بعدی نیز آنها را به یاد آورده و بدین وسیله حافظه دیداری‌اش تقویت می‌شود و در تسهیل یادگیری به او کمک می‌شود. همچنین کار با این لوحه‌ها در پیش دبستانی سبب خوب دیدن، خوب خواندن و خوب نوشتن در سال‌های دوران تحصیل خواهد شد.”

این مربی که مدرک کارشناسی روانشناسی دارد معتقد است: “یک مربی با تجربه می‌تواند در هر موضوع و زمینه‌ای از لوحه‌ها استفاده کند و به کمک آن، مفهوم تربیتی مورد نظر خود را به کودک برساند.”

او در خصوص نقش لوحه‌ها در ایجاد فضای بحث و گفت‌وگو بین نوآموزان باور دارد که تصاویر متعدد سبب می‌شود تا کودکان برای ارائه نظر و دیدگاه خودشان، با یکدیگر گفتگو کرده و آن تصویر را از زاویه دید خود به چالش کشیده و ذهن کودک درگیر شود. این چالش و گفت‌وگو زمینه‌ساز تولید سؤالات جدید برای نوآموزان می‌شود و همانا تولید سؤال جدید خود بهانه یادگیری بیشتر است. لذا استفاده بیشتر و متنوع از لوحه‌های این بسته، دقت و تمرکز کودک را بالا می‌برد.”

نسیبه بابلخانی در ادامه به سخنان مدرس کارگاه توانمندسازی مربیان در نجف‌آباد استان اصفهان در خصوص استفاده متنوع یک مربی توانا از تصاویر لوحه‌ها اشاره کرد و افزود: “زمانی که مربی به یکی از موضوعات مطرح شده در لوحه می‌پردازد، ذهن بچه‌ها روی آن متمرکز شده و تنها همان زاویه را در ابتدا دیده و درباره آن صحبت می‌کنند و در پایان این بحث تصور می‌کنند که همه چیز به پایان رسید. اما وقتی مربی، با سؤالات خود زاویه دیگری از همان تصویر را برای بچه‌ها می‌گشاید، تازه آنان متوجه می‌شوند که می‌توان با دقت و تمرکز بهتر، نکته‌های دیگری را کشف کرد. لذا این فعالیت باعث افزایش دقت و تمرکز آنان می‌شود، چرا که بچه‌ها به موضوع جدیدی در مورد همان تصویر رسیده‌اند.”

این مربی در پایان اضافه کرد: “از آنجایی که بچه‌ها به نقاشی علاقه‌مند هستند و از درون تصاویر موجود در لوحه‌ها به یادگیری‌های تازه‌تری رسیده‌اند، چه بسا که در ذهنشان تصویرسازی کرده و آن را به صورت نقاشی بروز دهند.”

دیدگاهی بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * علامت گذاری شده اند