موزون و آهنگین بودن اشعار انتخابی، ساده و ملموس بودن موضوعات و در دسترس و قابل درک بودن مفاهیم و واژگان برای کودک، اولین قدم در مسیر پذیرش شعر توسط کودکان است.
عزیزه اسلامی، مربی نمونه کشوری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با ۲۵ سال سابقه و تجربه مربیگری در استانهای مرکزی و آذربایجان شرقی و تهران با بیان این نکته در باره جذابیت شعر و شعرخوانی کودکان گفت: “تمرین و تکرار شعر باعث پذیرش بیشتر کودک در زمان شعرخوانی توسط بزرگسالان، گام بزرگ دیگری در تقویت اعتماد به نفس و عزت نفس کودک شده و باعث ایجاد همدلی و درک بیشتر اطرافیان نیز میشود و در نهایت سبب جذابیت و پذیرش شعر توسط کودکان خواهد شد.”
وی که در حوزه پژوهش کتابهای فرهنگ قصهشناسی یلدا نیز تجربه دارد در ادامه در باره تأثیر شعر و شعرخوانی مربی برای کودک و نقش آن در رشد قوای شناختی و کلامی نوآموزان افزود: “در حیطه شعرخوانی به دلیل جذابیت شعر و تمرین و تکرار آن توسط مربی، قدرت کلامی و دایره واژگان کودک افزایش پیدا کرده و حفظ آن باعث تقویت قوای شناختی کودک میشود. تصویر سازیهای ذهنی حاصل از اشعار خوانده شده، کمک مؤثری در این رابطه کرده و باعث استفاده ابزاری در موقعیتهای مختلف حسی، عاطفی و مادی کودک است.”
او در ادامه تأکید کرد: “اتفاقاً آهنگین بودن شعر است که در بچهها علاقهمندی ایجاد کرده و باعث گرایش بیشتر آنان به شعر میشود. وقتی کودکی در جمع شعر میخواند و مورد پذیرش قرار میگیرد، سعی میکند بیشتر به طرف شعر و شعرخوانی تمایل پیدا کند. حتی در حین بازیهای گروهی این شعر آهنگین است که به کمک آمده و افراد را دور هم جمع میکند و باعث ایجاد فضای روحبخشی میشود.”
عزیزه اسلامی در پاسخ به این پرسش که یک مربی چطور میتواند از شعر و شعرخوانی در زمینه تربیت و یادگیری و نکات اخلاقی به بچهها استفاده کند، گفت: “استفاده از موضوعات قابل لمس اخلاقی مثل دوستی، محبت، همدلی، کمک به دیگران، احترام به بزرگترها و … در زمینه شعرخوانی کمک بزرگی در تربیت غیرمستقیم کودکان است. مربی میتواند در ورای شعرخوانی و بااستفاده از فعالیتهای نمایش خلاق و بازی، شعر موردنظرش را ملکه ذهن کودک کرده و او را به صورت عملی نیز در پذیرش موضوع یاری کرده و کمک غیرمستقیمی در تربیت کودک داشته باشد.”